МУЗИКА У ДВОРИШТУ, ПУБЛИКА НА ПРОЗОРУ: Фестивал уличних свирача у десет квартова

С. БАЈИЋ

30. 09. 2020. у 16:22

ДАНАС ће, од 19 до 22 сата, у десет градских квартова бити одржан 20. фестивал уличних свирача.

МУЗИКА У ДВОРИШТУ,  ПУБЛИКА НА ПРОЗОРУ: Фестивал уличних свирача у десет квартова

Фото ФУС

Симболично, 20 уметника ће наступити у Улици Драгише Брашована на Лиману 2, у Алексе Шантића на Грбавици, Радничкој у Старом граду, Козачинског на Подбари, Проте Михалџића у Градићу, Шекспировој на Лиману 3, Бате Бркића у Новом насељу, Јанка Чмелика на Детелинари, Гагариновој уз Булевар ослобођења и у Улици Саве Вуковића у Алмашком крају.

На поменутим локацијама музицираће "Лолобриђида", "Артан Лили", "Стреј дог", "Вис лимунада", "Врум"... као најзвучнија имена овогодишње смотре чији програм доноси различите жанрове - од џеза до попа.

Новосадски бендови чиниће велики део програма, па ће у свом граду наступити "Лепша Брена", кантаутор Филип Влатковић, "Кило кило бенд", "Јосип А Лисац", "Цимерке", Џими и Чери, "Плави птичић", "Лајв винил акт", "Хатер матер", те Ненад Марић - поета, певач и гитариста који већ десетак година наступа под именом Краљ Чачка...

Житељи Новог Сада су кандидовали своје двориште за једну од локација одржавања програма, а организатори су одабрали десет градских целина, не саопштавајући ко ће од извођача где наступити. На овај корак су се, сазнајемо, одлучили због тренутне епидемиолошке ситуације, а на Новосађане апелују да програм прате са својих балкона и прозора. Истовремено, оне који не живе на ове године одабраним локацијама моле да не долазе у друге квартове и дворишта

ЛОКАЦИЈА

сви се надају да ће већ догодине наредни Фестивал моћи да се организује на традиционалном месту, у подграђу Петроварадинске тврђаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)