ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ПОВОД ИЗГРАДЊЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА: Забележене све примедбе мештана

Г.Ћ.

30. 09. 2020. у 15:55

ПОВОДОМ израде Студије процене утицаја на животну средину и друштво будућег аутопута од Прељине до Појата, Коридори Србије организовали су у амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ у Врњачкој Бањи јавну консултацију са овдашњим мештанима који су директно или индиректно погођени изградњом Моравског коридора.

ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ПОВОД ИЗГРАДЊЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА: Забележене све примедбе мештана

Фото Општина Врњачка Бања

На овом састанку мештани су били у прилици да укажу на могуће проблеме због изградње поменутог аутопута, али и да разјасне своје недоумице понајвише у погледу експропријације земљишта, статуса земљишта које се не изузима, стања објеката који остају у непосредној близини утврђене трасе, као и повезивања одређеног броја становника са остатком села због затварања локалног пута.

Фото Општина Врњачка Бања

Организатори су забележили све појединачне примедбе како би са релевантним учесницима у реализацији пројекта пронашли решења. Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић замолио је представнике Коридора Србије да се за оближње Ново Село и Врњце, где је велика концентарција стамбених и других објеката, уради додатна анализа, и да помогну како би се пронашло решење или компромис за сваки проблем појединачно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)