НА РАСПОЛАГАЊУ 9.000 ДОЗА: У лесковачки Завод за јавно здравље стигле вакцине против сезонског грипа

И.М.

30. 09. 2020. у 15:43

НА РАСПОЛАГАЊУ 9.000 ДОЗА: У лесковачки Завод за јавно здравље стигле вакцине против сезонског грипа

Фото: И. М.

ЗАВОД за јавно здравље (ЗЗЈЗ) у Лесковцу добио је 9.000 доза вакцина против сезонског грипа и извршио дистрибуцију свим домовима здравља Јабланичког округа у којима ће од сутра почети вакцинација.

На територији лесковачког Дома здравља она ће се обављати у свим градским и сеоским амбулантама, а особе које желе да се вакцинишу треба да се јаве свом изабраном лекару.

Дом здравља у Лесковцу вакцинисаће особе које су смештене и запослене у Установи за одрасле и старије, а ЗЗЈЗ здравствене раднике.

Вакцинација се препоручује и особама из ризичних група са хроничним поремећајима плућног и кардиоваскуларног система и метаболичким поремећајима, укључујући пре свега шећерну болест, поремећајима у раду бубрега и особама са ослабљеним имунитетом.  

Препоручује се да се вакцинишу и особе старије од 65 година као и особе, запослене у јавним службама, које су у ризику, док су здравствени радници обавезни да то учине у складу са Правилником обавезне и препоручене имунизације становништва против одређених заразних болести.

У ЗЗЈЗ у Лесковцу наглашавају да се вакцинација против грипа спроводи са циљем смањења оболевања и умирања као и смањења преношења вируса грипа у породици, колективу и општој популацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)