УНИКАТНЕ КУЋИЦЕ ЗА ПСЕ: Рајко Милошевић из Житишта код Зрењанина случајно постао врсни мајстор

Б. ГРУЈИЋ

28. 09. 2020. у 18:13

УНИКАТНЕ КУЋИЦЕ ЗА ПСЕ: Рајко Милошевић из Житишта код Зрењанина случајно постао врсни мајстор

Рајко Милошевић и кућице које ради / Фото Приватна архива

РАЈКО Милошевић из Житишта код Зрењанина, мајстор вештих руку и врцавих идеја, годинама се бави израдом необичних сталака за боце.

Једног дана, сасвим случајно, дошао је на идеју да за свог љубимца, пса Тошу, направи кућицу. И од тада гради домове за најбољег човековог пријатеља.

- Један мој пријатељ уређивао је пословни простор од сендвич-панела и остало му је мало материјала, па сам добио идеју да направим кућицу за мог пса Тошу - започиње причу Рајко. - Када сам слику поставио на друштвену мрежу, ову фотографију је поделило више од 2.000 људи. Посебно ме је обрадовало то што је и Тоша био пресрећан, задовољно је вртео репом када је први пут ушао у свој комфорни дом.

Своје уникатне кућице Рајко израђује искључиво од сендвич-панела дебљине пет или осам центиметара, који су водоотпорни, у разним бојама.

- Када сам укућанима и пријатељима показао пројекат и оно што правим, били су одушевљени и дали су ми максималну подршку, а убрзо су уследили позиви заинтересованих из Житишта, да и за њихове љубимце, покушам да направим нешто слично - наставља Рајко, напомињући да се и раније бавио израдом оригиналних и необичних ствари, као што су стојећи сталак за гардеробу као и за боце.

Какву ће кућицу направити, зависи од расе пса. Пре него што почне да ради, Рајко се најчешће упознаје са псом коме гради дом, а затим испитује ентеријер где ће кућица бити смештена...а баш такву, као што је направио, имају за свог љубимца.

СЕДАМ ДАНА РАДА

КАДА има праву идеју, мајстору из Житишта за израду једне кућице потребно је недељу дана. Све почиње од нацрта објекта, а затим следи набавка неопходног материјала. Израда и дотеривање потраје још неколико дана, а онда се кућица испоручује малим четвороножним пријатељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)