МУРАЛ СА КОШАРКАШИМА: Манифестација поводом Дана америчке културе у Новом Саду

С. Б.

27. 09. 2020. у 00:33

МУРАЛ СА КОШАРКАШИМА: Манифестација поводом Дана америчке културе у Новом Саду

Фото В. Н.

У ОКВИРУ манифестације Дани америчке културе, у Новом Саду на зиду зграде број 113 на Булевару ослобођења, почела је израда уличног арт мурала на тему српско-америчких односа.

То је већ четврти мурал који ће у оквиру традиционалне културне сарадње града Новог Сада и америчке амбасаде, украсити зид ликовима Грега Поповића, Пита Маревића (Пистол Пит), Владе Дивца, Предрага Стојаковића, Николе Јокића, Игора Кокошкова и Дарка Миличића, а насликаће га познати регионални стрит арт уметник Урош Штрбоја.

Програм дана америчке културе већ увелико траје у Новом Саду, а грађани су до сада могли да присуствују Филмском фестивалу америчких класика, стендап комедији Маријане Аранђеловић и многобројним радионицама које покривају уметничке форме стрипа, филма и позоришта.

Културна манифестације се завршава панел дискусијама о српско-америчким односима и културној дипломатији на којима ће, између осталих, учествовати и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Ентони Годфри, амбсадор Сједињених Држава у Србији.

Прошлогодишњи хит мјузикл "Коса" се такође изводи у оквиру дана америчке културе и на репертоару је 26. и 27. септембра у Позоришту младих.

Програм дана америчке културе је традиционално бесплатан и отворен за јавност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BOGDAN

27.09.2020. 06:53

ja sam posetijo dan americke kulture tako sto sam posetijo dve srpske kule u beogradu kulu generalstaba i dom vojske.i to mi je bilo dosta o americkoj kulturi.a publika je mogla da poseti staro gvozde mostove koji su povezivale obale novog sada.