ПОМОЋ СЕОСКОЈ ЦРКВЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Фонд хуманости “Вечерњих новости” селу у околини Лесковца донирао више од 2.500 књига

И. Митић

23. 09. 2020. у 20:09

ПОМОЋ СЕОСКОЈ ЦРКВЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Фонд хуманости “Вечерњих новости” селу у околини Лесковца донирао више од 2.500 књига

Фото: И. Митић

Библиотека формирана у парохијском дому при цркви, посвећеној Светим апостолима Петру и Павлу, у лесковачком селу Доња Локошница од данас је богатија за више од 2.500 наслова које су поклон Фонда хуманости “Вечерњих новости” .

Велики број књига у издању наше компаније, као и оних које је наша културна рубрика добијала ради приказа на страницама нашег листа, сада су на располагању мештанима Доње Локошнице, али и великог броја села у њеној околини.

Фонд хуманости “Вечерњих новости” је и овога пута показо разумевање за иницијативу пензионисаног свештеника Тихомира Радивојевића(87) и подржала његове напоре да и у Доњој Локошници оформи сеоску црквену библиотеку. Отац Тика, како га зову у овом крају, је то већ учинио у лесковачком селу Кутлеш, где је такође службовао, а наш Фонд хуманости му је свесрдно помагао и у томе. Тамошња библиотека сада располаже са чак 16.000 књига.

Фото: И. Митић

- “Вечерње новости” су ми увек излазиле у сусрет. Прве књиге које сам сложио на полици у Кутлешу биле су ваш поклон и зато увек говорим да је то библиотека и вашег листа. То могу да кажем и за ову „кућу књиге“, а надам се да ћете нам помоћи да исто учинимо у још неком од лесковачких села. Свима у “Вечерњим новостима” желим добро здравље, да све што започнете и завршите и, што је најважније, да у томе што радите имате благослов божији - истакао је отац Тика.

Фото: И. Митић

У разговору са Дивном Ченаћевић, директорком и Лидијом Обрадовић, председницом Управног одбора Фонда хуманости “Вечерњих новости” наши домаћини су изразили захвалност за разумевање и подршку томе да се и људима на селу омогући да што више читају.

- Кажу да што више знаш више вредиш. Верујем да је тако, а сигуран сам да верујете и ви чим сте прешли толики пут да нас обрадујете овако великим поклоном. Захвалан сам Богу и добрим људима који нам помажу да обогатимо и ову библиотеку – додао је отац Тика.

Речи захвалности имао је и овдашњи парох Новица Стефановић који брине да сви наслови у црквеној библиотеци буду уредно пописани и разврстани на полицама новосаграђеног парохијског дома.

Фото: И. Митић

ЧИТАЈУ И СТАРИЈИ

За само годину дана двојица свештеника су већ прикупили око 5.000 наслова, ако не рачунамо наш поклон коме су се видно обрадовали. Кажу да у Доњој Локошница има љубитеља књиге, а да их је највише међу средњошколцима, студентима, али и људима средњих година. Најчешће се читају светски класици као и књиге са историјском и верском тематиком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)