МИЛОЧАЈ У ФИНАЛУ: Завршене квалификације сеоских игара у Врњачкој бањи

Г. ЋИРОВИЋ

24. 09. 2020. у 14:14

ПОМОРАВСКО село Милочај је другу годину заредом победник Сеоских спортских игара одржаних у Краљеву, па ће наредног викенда представљати град на Ибру у републичком финалу које је заказано у Врњачкој Бањи.

МИЛОЧАЈ У ФИНАЛУ: Завршене квалификације сеоских игара у Врњачкој бањи

Фото ГУ Краљево

Друго место је заузела Рибница, испред овогодишњих домаћина из села Врба.

У организацији Спортског савеза Србије и Спортског савеза Краљева - под покровитељством Министарства омладине и спорта, те локалне самоуправе - надметало се у чак десет дисциплина: одбојци, шаху, малом фудбалу, надвлачењу конопца, обарању руку, скоку удаљ, бацању камена, савладавању природних препрека на полигону, надвлачењу штапа и народном рвању.

ВЛАСЕ БРАНИ БОЈЕ ВРАЊА

ПОБЕДНИК полуфинала овогодишњих Сеоских спортских игара у Врању је екипа из села Власе.  У сваком тиму је било по 20 такмичара, међу којима и пет жена, а најбољи из Врања ће наступити на финалном такмичењу  од 25. до 27. септембра  у Врњачкој Бањи. Победник ће добити рукометни стадион са подлогом од тартана. Д. Р.

Осим представљања културе и традиције подручја на којем се организује, циљ ове манифестације су промоција спорта и туризма у руралним пределима, те подстицање житеља села на бављење спортом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)