ПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Четврти дан без новооболелих

Ј.С.

22. 09. 2020. у 09:23

ПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Четврти дан без новооболелих

Фото: Д. Ристић

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Врању је повољнија, а додатно охрабрује податак да већ четири дана у овом граду нема новооболелих од корона вируса, потврдио је за Новости епидемиолог Завода за јавно здравље др Слађан Станковић.

Према његовим речима у недељу су потврђена дв нова случаја, а оболели су из Врања и Бујановца. Он апелује на опрез и како каже не би требало да ови резултати буду разлог да чјуди престану да поштују мере превенције.


Што се тиче школараца, нема потврђених случајева короне међу децом, али су два просветна радника из једне градске основне школе оболела и налазе се у изолацији.
Број пацијената који се јављају у Ковид амбуланту није мали. Према званичним подацима током јучерашњег дана, у ковид амбуланти АТД обављена су 103 прегледа, а од тог броја 39 првих. Узоркована је крв код 68 пацијената и сачињена 62 РТГ плућа.

Такође, урађен је 21 ПЦР тест и 60 брзих тестова. Дијагностификовано је чак  11 бронхопнеумонија. У ковид болници врањског Здравственог центра  Врању хоспитализовано је  17 пацијената, од којих пет позитивних на коронавирус.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)