ОПАКИ ВИРУС СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: У Јабланичком округу још три случаја инфекције вирусом корона

И.М.

20. 09. 2020. у 13:16

ОД 57 резултата који су, из лабораторије „Ватрено око Ниш“ у последња 24 часа, стигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) три имају позитиван налаз на инфекцију вирусом корона. Два новооболела су из Власотинца, а један из Лесковца.

ОПАКИ ВИРУС СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: У Јабланичком округу још три случаја инфекције вирусом корона

Фото: И. Митић

ЗЗЈЗ је саопштио да се ради о два запослена и о једном незапосленом пацијенту, а да се тренутно чека на само један резулат и то особе која је узоркована у лесковачком Дому здравља.

На подручју Јабланичког округа, од почетка епидемије, вирус корона је званично потврђен код 1608 особа. У Лесковцу су регистрована 1272 случаја инфекције, а у Власотинцу 174.

На територији ове две локалне самоуправе се и даље спорадично појављују нови случајеви заразе, док је у преосталим општинама епидемиолошка ситуација стабилна и нема промена укупног броја оболелих. У Лебану је од почетка епидемије заражено 79, у Медвеђи 44, Бојнику 33, а у Црној Трави шест особа.

На територији Јабланичког округа минуле недеље потврђено је укупно осам случајева инфекције – шест у Власотинцу и два у Лесковцу.

Према последњим информацијама, у ковид делу лесковачке Опште болнице хоспитализована су три пацијента од којих су два на терапији кисеоником.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)