ОДЛОЖИТИ СВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ Апел Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Б. П.

18. 09. 2020. у 15:03

СПОРТСКЕ и друге забавне манифестације треба одложити до повољније епидемиолошке ситуације, закључио је Штаб за ванредне ситуације града Ваљева, на основу мишљења Стручно-оперативног тима за заштиту и спасавање од епидемија.

ОДЛОЖИТИ СВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ Апел Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Фото: Градска управа Ваљево

Уз то, инспекције су дужне да појачају мере за спречавање ширења заразне болести ковид 19.


Чланови Стручно-оперативног тима медицинске струке неподељеног су мишљења, засновано на здравственим проценама и препорукама Министарства здравља, да се одложи одржавање свих већих скупова на подручју града Ваљева. Штаб за ванредне ситуације упутио је позив грађанима да одложе планиране манифестације и окупљања, како би нови очекивани талас вируса корона у Ваљеву прошао са што мање заражених и оболелих ковидом 19. Уз то, Штаб моли грађане Ваљева да не организују већа породична славља и окупљања у угоститељским објектима и другим приватним поседима, у граду и на сеоском подручју.

- Апелујемо на грађане да поштују све препоручене епидемиолошке мере и да не треба да престану са ношењем маски, држањем физичке дистанце, појачаном хигијеном и свим осталим поступцима, јер је доказано да што је већа дисциплина, број заражених и оболелих драстично опада – истиче Штаб за ванредне ситуације града Ваљева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)