"ШКОЛА“ ЗА ТРИ ЗЕМЉЕ: Обука на Златибору за граничне полицајце БиХ

В. Митрић

18. 09. 2020. у 14:05

ПРИПАДНИЦИ Граничне полиције Босне и Херцеговине, у минулих пет дана, на Златибору похађали су напредну обуку о тактици и техници коришћења АТВ возила, под покровитељством Програма за контролу извоза и безбедност граница (ЕXБС Програм) Владе Сједињених Америчких Држава.

ШКОЛА“ ЗА ТРИ ЗЕМЉЕ: Обука на Златибору за граничне полицајце БиХ

Фото: В. Митрић

Обуку  је похађало десет припадника ГПБиХ са инструкторима из Министарства унутрашњих послова Републике Србије. 

Фото: В. Митрић

Припадници ГПБиХ су овом обуком стекли нове вештине и практична знања о правилима сигурности и техничком одржавању возила, што је од изузетног значаја с обзиром на то да ће се АТВ возила свакодневно користити за надзор државне границе, углавном на брдовитом или неравном терену и у екстремним условима.

Свим учесницима су подељени сертификати, а споорводе је три државе у оквиру иницијатеиве коју је ЕXБС основао пре десет година. Ова асоцијација  окупља царине и граничне полиције из Србије, Хрватске и БиХ, а успостављена је ради унапређења прекограничне сарадње и међусобног поверења.

Фото: В. Митрић

Након ове, у наредном периоду биће  организоване још две обуке, основна и напредна, за још десет полицијских службеника ГПБиХ. 

Влада САД-а, од оснивања ГПБиХ, пружа подршку у раду и развоју. Досад је дароца  специјалистичку опрему у вредности близу од 13 милиона КМ и организовала низ обука за полицијске службенике ГПБиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)