ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: 25. дан без новооболелих од Ковид-19!

М. Б.

18. 09. 2020. у 10:30

ПРОТИЧЕ 25. дан у Рудничко-таковском крају, без иједног потврђеног новог случаја заразе ковидом-19, по свим резултатима тестираних у Горњем Милановцу од 24. августа надаље, пристиглим до данас.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: 25. дан без новооболелих од Ковид-19!

Фото М. Б.

У Општој болници нема пацијената који се лече од корона вируса. У Ковид амбуланти Дома здравља повећан је број особа, које се на тај вирус тестирају први пут.


Статистика епидемије у овом крају званично има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, по званичним подацима, излечени. У другом „пику“ од половине јуна до данас, од корона вируса оболело је 125 лица, уз седам смртних исхода.

- У Ковид амбуланти у другом „пику“ укупно је урађено 1.228 тестова, од чега 488 назофарингеалних брисева и 740 серолошких тестова. Јуче, 17. септембра, прегледано је 17 особа, узето шест брисева, урађена три серолошка теста. Није било хоспитализација – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)