ТАНТАЛОВЕ МУКЕ МАЈКЕ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ АНДРИЈАНЕ: За преглед детета дала целу уштеђевину, злоупотребљена фотографија девојчице још на интернету

З. РАШИЋ

18. 09. 2020. у 13:30

ТАНТАЛОВЕ МУКЕ МАЈКЕ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ АНДРИЈАНЕ: За преглед детета дала целу уштеђевину, злоупотребљена фотографија девојчице још на интернету

Фото Приватна архива

ДА обично мука муку стиже потврђује Ивана Ђокић из Плане, код Параћина, мајка тешко болесне Андријане чија је фотографија злоупотребљена на друштвеним мрежама, па је ова девојка (19), по изгледу дванаестогодишње дете, а целог живота у пеленама, постала Соња Алексић за коју непознати преварант тражи помоћ.

Иако је још 25. јуна Ивана пријавила полицији да неко на интернету покушава да заради на несрећи њеног детета, о чему су "Новости" прве писале, резултата још нема, а украдена фотографија са лажним именом још је видљива на интернету. Сви докази прослеђени су Тужилаштву за високотехнолошки криминал.


- Контактирала сам са њима телефоном и једину информацију коју сам добила јесте да је предмет у току, а за било који податак више треба да дођем у Београд. То је за мене нови трошак за аутобус од 2.000 динара. Уз сву муку, тренутно сам и без пара, јер док неко профитира на болести моје Андријане, ја сам недавно из џепа платила огромне рачуне за њен контролни преглед магнентом резонанцом - објашњава мајка, која је цели живот посветила ћерки у инвалидским колицима, два пута оперисаној од тумора у трећој можданој комори.

ЖИВЕ ОД ДОДАТКА ЗА ТУЂУ НЕГУ

ИВАНА са ћерком живи од увећаног додатка за туђу негу и помоћ јер због Андријанине ситуације никад није могла да ради. Посвећује јој 24 сата дневно, због чега је посебно боли фотографија њене девојчице у болничком кревету која је осванула на интернету. Тим пре јер је ту фотографију, наводи, сама снимила, а неко је "скинуо" са интернета.

- Наша материјална ситуација није нимало лака, али већ годинама нисмо тражили никакву помоћ - наглашава Ивана.


А, преглед медицинске документације и рачуна заиста оставља у шоку. После годину дана паузе, због короне, Ивана је одвела ћерку на контролни преглед у Клинику за неурохирургију Клиничког центра Србије. Тамо јој је речено да уради снимање ендокранијума магнетном резонанцом и доведе Андријану опет са снимцима.


- За нас две биле су то Танталове муке јер нико у Београду није хтео да нас прими и уради МР преглед у општој анестезији, што је у Андријанином случају неопходно. На крају сам снимање у приватној поликлиници платила 29.000 динара. Још 33.000 динара морала сам да дам за превоз санитетом од Плане до те клинике и назад, тако да сам за ту дијагностику дала целу своју уштеђевину - прича Ивана.


Налази су показали да се Андријанин тумор не мења, исти је као и код претходне контроле. Због тога је ова мајка - лавица презадовољна. Каже да тај трошак не може да наплати од РФЗО, али да је дете морала да исконтролише. Међутим, поражавајуће на њу делује помисао да неки преварант, негде, уз злоупотребу Андријанине фотографије, већ више од два месеца прикупља неку лажну помоћ.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)