ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГАЛЕРИЈЕ "МИЛАН КОЊОВИЋ" У СОМБОРУ: Серијал о уметнику и излагање његове репродукције

Ј. Б.

17. 09. 2020. у 12:30

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГАЛЕРИЈЕ МИЛАН КОЊОВИЋ У СОМБОРУ: Серијал о уметнику и излагање његове репродукције

Фото: Ј. Бекић

КАКО би се Сомборцима приближило Коњовићево дело планиран серијал о уметнику и излагање његове репродукције у десетак водећих сомборских локала.

Поводом Дана Галерије "Милан Коњовић" у новоотвореној Градској кафани у сомборској Градској кући јавно је снимљена емисија за ТВ као и јутјуб-емисија.

"Продужена са маестром", првенац серијала о лику и делу светског и српског сликарског великана, који је своја дела 1996. завештао свом родном граду. О маестровом лику и делу, вредновању, чувању и баштињењу његовог легата говориле су Ирма Ланг, више од четири деценије Коњовићева најближа сарадница, управница и кустос Гелерије, Милена Рацков Ковачић, садашња управница Галерије, песник Миленко Попић, аутор књиге "Коњовић из прикрајка", Милан Степановић, аутор портала "Равнопрлов".

Овај тридесетоминутни видео-формат осим на ТВ биће доступан и на "Јутјубу", а дело је независне продукцијске куће ЕМИССИА. Аутор је овдашњи новинар Слободан Јерковић, а камеру и монтажу потписује млади сомборски синеаста Марко Јанковић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)