ДАР АНЕ БРНАБИЋ, ЦРКВЕ И ГРАДА: Тројкама из Јелава код Лознице обезбеђен огрев за наредне две сезоне

В. МИТРИЋ

17. 09. 2020. у 13:20

ДАР АНЕ БРНАБИЋ, ЦРКВЕ И ГРАДА: Тројкама из Јелава код Лознице обезбеђен огрев за наредне две сезоне

Фото В. Митрић

ПОСЛЕ текста у "Новостима" о Георгини Тешановић (34) из Јелава код Лознице која, као самохрана мајка, подиже тројицу синова од 14 месеци - Михаила, Николу и Матеја - обистинила се најава градоначелника Видоја Петровића о томе да ова породица неће бити ни сама, ни усамљена у подизању лепих и здравих дечака који су брзо постали миљеници читавог Јадра.

Одмах им је, каже Георгина, од премијераке Ане Брнабић стигло 15 кубика одличне буковине, колико им је потребно за грејну сезону током које је, због дечака, неопходно ложити ватру и дању, и ноћу.

Онда је и један од комшија из Јелава, за сваки случај, додао још пет кубних метара, а реаговала је и новолозничка црквена општина - најавом њеног старешине проте Милана Алексића да ће се и они побринути за то да Тешановићима бар огрева не мањка. Георгина је, међутим, замолила да Црква тај дар "резервише" за следећу грејну сезону, што је услишено на обострано задовољство.

Јавио се и Ваљевац Зоран Грујичић, читалац који се од "Новости" није одвајао ни док је радио у Мароку, понудивши храброј мајци машину за сушење веша која је радила тек неколико сати...

Георгину и њене дечаке, ипак, понајвише радује обећање градоначелника Видоја Петровића да ће локална самоуправа у најскорије време поправити њихов одавно оштећени кров, због којег је четворочлана породица - поред три неупотребљиве просторије - била принуђена да борави у тесном собичку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)