ОДОБРЕНА ИЗГРАДЊА 29 НОВИХ КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ: Представници Канцеларије ЕУ на Косову и Министарства за повратак

Д. З.

16. 09. 2020. у 14:08

ОДОБРЕНА ИЗГРАДЊА 29 НОВИХ КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ: Представници Канцеларије ЕУ на Косову и Министарства за повратак

Фото: Д. З.

НА недавно одржаној електронској седници Управног одбора пројекта "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза", представници Канцеларије ЕУ и Министарства за заједнице и повратак донели су одлуку о изградњи нових 29 кућа за повратнике и интерно расељене из општина Исток, Ораховац, Штрпце, Пећ и Грачаница.

Електронска седница је одржана у присуству представника УНХЦР-а и Међународне организације за миграције (ИОМ), која спроводи поменути пројекат. 

- Директну корист од изградње кућа имаће 29 одабраних породица повратника и интерно расељених лица са укупно 136 својих чланова, међу којима има и мале деце. Најугроженије породице повратника и интерно расељених ће поред нових кућа добити и подстицајна финансијска средства за покретање сопственог бизниса како би имале изворе прихода и тако постале економски независне-наводе из Министарства за повратак и додају да је у плану  да изградња свих 29 новоодобрених кућа буде завршена до краја године.Иначе, поменути  пројекат се спроводи у 12 косовских општина, и то: Грачаница, Косово Поље, Ђаковица, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Призрен, Пећ, Исток, Каменица, Клина и Штрпце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)