КРОЗ КРУЖНИ ТОК БРЖЕ И СИГУРНИЈЕ: Почела изградња једне од највећих раскрсница у граду

З. ГРУМИЋ

14. 09. 2020. у 11:43

КРОЗ КРУЖНИ ТОК БРЖЕ И СИГУРНИЈЕ: Почела изградња једне од највећих раскрсница у граду

Фото Н. Карлић

ИЗГРАДЊОМ једне од највећих раскрсница са кружним током на подручју Новог Сада, лоцираној на зрењанинском путу код скретања ка Рафинерији и Шангају, биће омогућен бржи проток возила на тој изузетно фреквентној деоници и повећана безбедност учесника у саобраћају, истичу у ЈП "Путеви Србије" које је инвеститор радова започетих ових дана вредних 149,3 милиона динара, без ПДВ.

Нова раскрсница државног пута првог Б реда и Пута шајкашког одреда, на којој је саобраћај до сада био регулисан семафорима, требало би да буде завршена и пуштена у саобраћај до краја ове године.

На основу пројектне документације коју је сачинио новосадски "Виа инжењеринг", радове изводи "Бачкапут", такође из Новог Сада, чији су радници и механизација почели да у првој фази реконструишу десну коловозну траку, посматрано из смера Зрењанина.

Обилазница Радови на саобраћајници на улазу у Нови Сад , Фото Н. Карлић

- Будућа кружна раскрсница је пројектована да задовољи тренутно саобраћајно оптерећење на државном путу, којим прође више од 20.000 возила на дан и прогнозирано саобраћајно оптерећење за наредних 20 година - наводе, за "Новости", у "Путевима Србије".

Уз повећање капацитета и безбедности учесника у саобраћају, реконструкцијом постојеће семафоризоване раскрснице и претварањем у кружну скраћује се време проласка кроз њу.

ПРЕУСМЕРАВАЊЕ

У ЗОНИ градилишта возила се преусмеравају са две раздвојене на једну коловозну траку. - Постављене су одговарајућа саобраћајна сигнализација и опрема - наводе у "Путевима Србије".

- Биће такође стављена у функцију и саобраћајна веза општинског пута Нови Сад - Каћ (поред Шангаја), која је успостављена недавном изградњом надпутњака преко ауто-пута Суботица - Нови Сад - Београд.

Нова раскрсница омогућиће и квалитетно опслуживање постојећих и будућих садржаја радних зона које су лоциране у непосредној близини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)