ВАТРОГАСЦИ СУ РАЗВАЛИЛИ ВРАТА, ОНА ЈЕ БИЛА У РОПЦУ И ПРОЗБОРИЛА ЈЕ "УМИРЕМ, ПОЗДРАВИ НАШЕ": Драматични детаљи спасавања отроване Ужичанке!

Н. ЈАНКОВИЋ

11. 09. 2020. у 09:00

ВАТРОГАСЦИ СУ РАЗВАЛИЛИ ВРАТА, ОНА ЈЕ БИЛА У РОПЦУ И ПРОЗБОРИЛА ЈЕ УМИРЕМ, ПОЗДРАВИ НАШЕ: Драматични детаљи спасавања отроване Ужичанке!

Фото: Приватна архива

УЖИЧАНКА Тијана Геровасилис (45), таксисткиња из Ужица са дипломом београдског Филозофског факултета, херој је града на Ђетињи: она је у уторак по подне спасла комшиницу М. В. (69) која се отровала печуркама, након што је чула тихе вапаје из стана у коме је несрећна жена била закључана.

Професорка српског језика на, верујемо, привременом раду у такси удружењу, тог дана је са другарицом Марином Станић, око 15 часова направила паузу да би отишла до свог стана.

- Док сам испраћала другарицу из стана, зачуле смо необичан звук. Мислиле смо да је реч о беби која плаче, али да нешто "не штима" схватиле смо када смо утврдиле да звук допире из стана у ком сама живи старија комшиница. Звук је био ужасан - каже Тијана. - Покушале смо да уђемо у стан, али је био закључан. Дозивале смо жену, говориле да некако дође до врата и откључа, али су једини одговор били тупи ударци и пригушени врисак.

ЗБРИНУТА У БОЛНИЦИ

М. В., сазнајемо, често одлази на Јелову гору где бере печурке. Овај пут, уместо такозване двојнице, највероватније је убрала отровну лудару. Жена је збринута на Одељењу интензивне неге у ужичкој Општој болници. Дан касније, њено стање се побољшало, након чега је пребачена на Инфективно одељење.

Затим су Тијана и Марина кренуле од стана до стана, тражећи помоћ, али никога нису затекле код куће. Панично су покушавале да позову полицију, Хитну помоћ и ватрогасце.

- Самртнички вапај се и даље чуо из стана, тада се појавила једна комшиница и позвала ватрогасце. Неколико минута касније они су се појавили и развалили врата - додаје Тијана. - Жена је лежала згрчена на поду. Стигла је хитна помоћ, а затим и брат ове жене. Све што је успела да прозбори, било је: Умирем, поздрави наше...

Овај догађај усмерио је пажњу на Тијану Геровасилис, професорку српског језика, која годинама уназад не може да нађе посао у својој струци. Уместо да се бави животним позивом, ова самохрана мајка свог сина, деветогодишњег Луку, издржава возећи такси.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)