ЗАРАЖЕНА УЧИТЕЉИЦА: Корона ушла у лесковачку школу

И. Митић

10. 09. 2020. у 15:30

У ГРАДУ на Ветерници је регистрован први случај заразе у некој од овдашњих школа.

ЗАРАЖЕНА УЧИТЕЉИЦА: Корона ушла у лесковачку школу

Фото: И. Митић

Према незваничним информацијама, које су нам потврђене из више поузданих извора, овим вирусом је инфицирана просветна радница у ОШ „Радоје Домановић“ у Манојловцу. 

Инфицирана учитељица предаје трећем разреду и то у објекту матичне школе у овом месту. Како сазнајемо, била је савесна, па је одмах по појави првих симптома болести, другог дана од почетка школске године, о томе обавестила надлежне у школи. 

Потом су и она и њени ученици послати кућама, док је ПСР тест просветне раднице, чији је резултат стигао минулог уторка, потврдио да је позитивна на вирус корона.

Незванично сазнајемо да ће деца, по упутствима епидемиолога, до негативног теста своје учитељице наставу пратити преко интернета и да у међувремену неће долазити у школу. 

Сазнајемо и то да је тренутна епидемиолошка ситуација у овој установи под контролом, а да је школа о појави вируса обавестила све надлежне институције. Оне су оцениле да је пут преношења импортоване заразе у школу прекинут и да нема разлога за страх од даљег ширења вируса. 

Осим матичног објекта ова школа има и издвојена одељења у Братмиловцу, Горњем Крајинцу, Доњем Крајинцу, Мрштану, Кумареву, Јелашници и Рајном Пољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)