ЈЕВТИЋ И РОДЕ О ВАШИНГТОНСКОМ СПОРАЗУМУ: Просперитет и будућност омладине на Косову главне теме разговора

Д.Зечевић

09. 09. 2020. у 20:46

ВАШИНГТОНСКИ споразум, последња рунда разговора између делегација Приштине и Београда у Бриселу, планови министарства по питању повратка и реинтеграције повратника, израда Закона о повратку, изазови невећинских заједница, просперитет и будућност омладине на Косову, владавина права, биле су главне теме о којима се разговарало током састанка министра за заједнице и повратак, Далибора Јевтића и новог амбасадора Савезне Републике Немачке на Косову, Јорна Родеа (Јöрн Рохде).

ЈЕВТИЋ И РОДЕ О ВАШИНГТОНСКОМ СПОРАЗУМУ: Просперитет и будућност омладине на Косову главне теме разговора

Фото: Министарство за заједнице и повратак

Наиме, како се наводи у саопштењу за јавност двојица званичника су сесагласили да успех дијалога зависи од спровођења постигнутих споразума и да је посебно важно да обични људи имају конкретну корист од тога.

Амбасадор Роде је истакао чињеницу да је Влада Немачке годинама уназад веома посвећена унапређењу услова живота свих грађана на Косову.

На дужности новог амбасадора на Косову, Јорн Роде је ступио крајем јула ове године и ово је његов први званични сусрет са министром Јевтићем. Захваливши министру на срдачној добродошлици, амбасадор је истакао своје уверење да ће њихова сарадња у будућности бити на високом нивоу.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)