ЖЕЉА ЈЕ ДА СЕ НАЈБОЉИ ВРАТЕ У СВОЈ ГРАД: Најбољи ђаци основних и средњих школа на пријему код градоначелника Кикинде

Р. ШЕГРТ

09. 09. 2020. у 16:11

ГРАДОНАЧЕЛНИК Кикинде Никола Лукач у среду је организовао пријем за ђаке генерације основних и средњих школа.

ЖЕЉА ЈЕ ДА СЕ НАЈБОЉИ ВРАТЕ У СВОЈ ГРАД: Најбољи ђаци основних и средњих школа на пријему код градоначелника Кикинде

Фото: Р. Шегрт

Њих 18, из укупно 20 школа ( две нису изабрале најбоље ученике), на поклон је добило ПЦ геџете као симболичан подстицај њиховом даљем успешном школовању.

Лукач и његова сарадница Милена Жувков, чланица Градског већа за образовање и културу, поручили су најуспешнијим ђацима и студентима да ће град пратити и подржати њихове успехе, а највећу захвалност средини из које потичу исказаће ако се након школовање врате у Кикинду.

Најбољим студентима град је до сада давао месечне стипендије од 8.500 динара, али није посебно подстицао оне који се школују за дефицитарна занимања, нити је, на било који начин, обавезивао најуспешније стипендисте да се са дипломама врате у Кикинду. Таква пракса могла би да се промени, најавио је Лукач.

- Идеја је да наредних година покушамо да фаворизујемо образовање за она занимања која су дефицитарна - изјавио градоначелник Никола Лукач.

Град Кикинда је протекле школске године стипендирао 127, а претпрошле године 68 студената. Износ стипендије од 8.500 динара месечно исплаћује се осам месеци, од почетка марта до краја октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)