ОБРАЂУЈУ ТУЂЕ ЊИВЕ КАО СВОЈЕ: Узурпирали 500 хектара пољопривредног земљишта, само од сунцокрета зарада 30 милиона!

Б. Грујић

09. 09. 2020. у 09:55

ПОЉОЧУВАРИ специјализоване службе из Зрењанина открили су око 500 хектара узурпираног пољопривредног земљишта на банатским ораницама.

ОБРАЂУЈУ ТУЂЕ ЊИВЕ КАО СВОЈЕ: Узурпирали 500 хектара пољопривредног земљишта, само од сунцокрета зарада 30 милиона!

Фото: град Зрењанин

Око 380 хектара било је засејано сунцокретом, у укупној вредности усева између 25 и 30 милиона динара.

Осим око 60 хектара у околини села Книћанин, откривене су узурпиране њиве под кукурузим у Ботошу и Банатском Деспотовцу.

- На трагу смо да откријемо још око 100 хектара узурпираног пољопривредног земљишта, а површина коју смо до сада открили, слична је као цео атар мањег зрењанинског села - каже Бранислав Лазић, кординатор пољочуварске службе, уз напомену да ће се новац од прикупљених усева слити у градску касу и попунити буџет Зрењанина.

Током рада и свакодневног обиласка њива, пољочувари се сусрећу са бројним проблемима и непријатностима, али и поред тога, успели су открију бројне крађе воћа и поврћа, као и пожаре које изазивају несавесни пољопровредници, затим шумске и крађе пчеларских кошница.

Фото: Б. Грујић

 

Према званичним подацима, које су изнели Бранислав Лазић и Благоје Богдановић, пољочуварска служба у Зрењанину током ове године успела је да открије највише узурпираног пољопривредног земљишта, уз напомену да је, на срећу, на њивама у средњем Банату, мање крадљиваца.

ПОЖЊЕЛИ СУНЦОКРЕТ

На укупно 380 откривених хектара узурпиране плодне банатске оранице, сазејане сунцокретом, вешти узурпатори државног земљишта, успели су уберу род са око 300 хектара, засејаних овом популарном пољопривредном културом.

САЧУВАЛИ 20 ХЕКТАРА ДЕТЕЛИНЕ И 1.500 ЛУБЕНИЦА

Током претходног периода, како је нагласио Лазић, 33 запослена пољочувара, успели су да у Меленцима сачувају од крађе 20 хектара детелине, а у Ченти 1.500 лубеница.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)