НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За субвенције расподељено десет милиона динара (ФОТО)

З. ГРУМИЋ

08. 09. 2020. у 14:06

НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За субвенције расподељено десет милиона динара (ФОТО)

Фото: Прес служба града

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су данас уговоре по којима је укупно десет милиона динара субвенција за женско предузетништво расподељено на основу недавно закљученог конкурса.

На овогодишњем конкурсу било је 90 пријављених а право на подстицаје од по 200.000 динара остварило 50 жена, које су имале одговарајуће апликације за отпочињање бизниса.

- Није било лако изабрати 50 најбољих. Овога пута се показало да су потребе дупло веће и то ћемо морати да коригујемо у наредном периоду – истакао је Вучевић на свечаном уручивању уговора, приређеном на платоу поред сата на Петроварадинској тврђави.

Градоначелник је напоменуо да упркос подацима који показују да су жене „информатички писменије од мушкараца“, оне ипак бројчано заостају у предузетништву јер чине свега 35 одсто укупног броја предузетника у граду. Због тога, како је додао Град наставља да субвенционише њихово самозапошљавање.

Фото: Прес града

 

На конкурсу су била заступљена разна занимања а било је и оних мање очекиваних попут вулканизерске делатности или израде и поправке намештаја.

Захваливши у име предузетница, Марија Ракић је истакла да их је Град тиме у великој мери подстакао да започну свој посао, и тако им показао да нису саме.

- Ова помоћ нам посебно значи у овако изазовним временима. Ннадам се да ћемо унапређивањем свог пословања допринети добробити целе заједнице – поручила је Марија Ракић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)