ДОВОЗЕ ЗАРАЖЕНО МЕСО ИЗ АУСТРИЈЕ: У Лозницу стижу остаци животиња одређених за спаљивање, продају их грађанима на акцији

В. Митрић

05. 09. 2020. у 13:31

ДОВОЗЕ ЗАРАЖЕНО МЕСО ИЗ АУСТРИЈЕ: У Лозницу стижу остаци животиња одређених за спаљивање, продају их грађанима на акцији

Фото: Алекса Станковић

У ЛОЗНИЦУ, како сазнају поуздано „Новости“, стиже, већ дуже времена, у значајним количинама, пре свега из Аустрије, месо које није за употребу, на шта су, озбиљни и одговорни људи, указивали ранијем полицијском руководству, уз све детаље, али је изостала акција, упркос уверавањима да ће „све бити предузето да се прекине тај лана, а актери изведу пред лице правде“.

Ради се, према нашим сазнањима, месу од стоке, која је, због болести, означена као неприхваљива за клање у аустријским кланицама и остављена за спаљивање. Онда ступају на сцену мешетари, међу којима и они из лозничког краја, твде наши упућени саговорници.

- Узимају ту стоку, исеку месо као да је за месару, спакују у паковања од по 10 килограма, која држе залеђена око осам сати, како би се месо отопило кад оприлике стигну из Аустрије у Лозници или, прецизно речено, у Липнички Шор и околна села.

- Реч је о великим количинама које се камуфлирају, у великим комбијима, половним фрижидерима и замрзивачима, које возе из Аустрије.Те старудије од беле технике не би имали рачуна да довозе да није меса, која „утапају“ на разна места, где се организују акције јефтиноће, пре свега, јунетине од оног без коске, са коском до млевеног за ћевап!!!

Један од полицајаца, који нам је потврдио ову причу, каже да је на ту тему, пре извесног времена, указивао тадашњем старешини, али је, уместо одговора, сазнао да му је један од актера тог криминала школски друг!?

- Очекивао сам да покрене акцију, јер је функција на којој је био то омогућавала и те како, али све је завршено на мојој причи - сведочи нам полицајац из још активност састава.

Познато је, како сазнајемо, да је, својевремено, била планирана и акација да се прекине ланац тог криминала, али није изведена, а озбиљни људи из неких институција који су сматрали да је то „готова ствар“, добили су одговор да је „неко забрљао“, наравно без казне и тако је све било и остало по старом.

Зато и не чуди што је и недавно велико тровање реке Јадра, по којој читав крај носи име, када је угинула огромна количина рибе, код Лешнице, још без епилога, а наша екипа је, на лицу места, представила трагове истакања силног отпада, углавног отровног, највероватније из оближње кланице… 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Balkan

05.09.2020. 14:44

Bez pozadine ovo nije moguce prema tome i granica i policija i veterina i inspekcije ne rade svoj posao, mnogo veliki krug i svi se prave ili bolje reci okrenu glavu jer ovo sigurno ne ide sverc kanalima nego preko granice normalno. Ziveli

Lav

05.09.2020. 18:47

Taj Transport traje od 2006 godine Lično sam jednom bio prisutan primopredaji mesa.. Loznička policija je bila obaveštena Lice iz Lipničkog Šora privedeno Meso oduzeto Pozvan Veterinarski ispektor u kontrolu mesa Lično u dobrim odnosima s Licem koje dovozi meso Naravno po izveštaju inspektora Meso je OK! Lice pušteno i posao se nastavio do dan danas Samo u decembru 2010god. u jednom Kombiju je prebačeno 1250kg mesa Računajte da je to samo jedan a bilo ih je tad 5-6 u kombinaciji + autobus iz Uzovnice Pa vi sad izračunajte koja je to zarada za njih a opasnost za građane Srbije... Jer meso u Kombijima ulazi na GP Bački Breg. I Prodaje se od Granice do Loznice..sve je organizovano... Ti ljudi su zaradili ogromne pare Pokupovali su stanove po Beogradu i Loznici Od 2006god, pa koliko vidim do danas Država nije imala volju da to preseče Žalosno!

Loznica

06.09.2020. 22:35

Pa to traje godinama, celo selo Lipnicki Sor zna za dovoz mesa iz Austrije, niste otkrili toplu vodu. Kupio covek plac na centru Šora uvaljujuci narodu škart! Sve posten inace i fin narod... Zatvaraju pogresne ljude inspektori jer ih ne daju lovu u zamenu da rade.... SVE SE DANAS SVELO NA PARE!!!!