ХУМАНИ МАРАТОН ВЛАДАНА ВУГДЕЛИЈЕ – Параћинац прешао првих десет километара за Миу

З. Рашић

04. 09. 2020. у 13:46

ХУМАНИ МАРАТОН ВЛАДАНА ВУГДЕЛИЈЕ – Параћинац прешао првих десет километара за Миу

Фото: Фејсбук

ПРВУ паузу у пешачком маратону од Ресавице до Параћина у акцији под називом “Километри за Миу”, правник из Параћина Владан Вугделија направио је око 8,40 сати, после пређених десет километара, на излазу из Сењског рудника.

- Ово је први одмор за мене, али ви немојте да одмарате, већ телефон у руке, укуцајте 608 и пошаљите СМС на 3030 -  поручио је Вугделија пре него што је наставио пешачење.

Након пређена прва два километра подршку овом љубитељу природе и ентузијасти, иначе дипломираном правнику запосленом у Руднику “Рембас” у Ресавици, дало је Удружење жена “Ресавчанке”.

Фото: Фејсбук

Пре пола сата Вугделија је стигао до скретања за Сисевац, али он наставља даље до Ћуприје, а затим регионалним путем до Параћина, који је његов циљ.

Миа Жикић је четворогодишња девојчица која је оболела од кифосколиозе и мишићне хипотоније, због чега никада није самостално села, ни проходала. Последње три године проводи, у Клиници за рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у Београду, како би бар одржала мишиће.

Од јануара је, због епидемије ковида-19, код куће у Параћину.

Једино решење за њу је операција у Истанбулу. Половина новца је прикупљена, а до широке акције коју је покренуо Вугделија, недостајало је око три милина динара. У међувремену, захваљујући њему и одзиву грађана, прикупљено је за три дана 700.000 динара.

- Људи, дајте да завршавамо ово и да Миа оде коначно на ту операцију – истиче Вугделија, коме није тешко да за добробит своје суграђанке пешачи 40 километара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)