ТРИ ПРВАЧИЋА ИЗ ДОМА ЂАКОВИЋА: Војислав, Душан и Вукашин су у истом одељењу

З.Рајић

03. 09. 2020. у 09:40

БРАЋА Војислав, Вукашин и Душан, тројке супружника Слађане и Мирка Ђаковића, првачићи су ОШ "Вук Караџић" у Црвенки.

ТРИ ПРВАЧИЋА ИЗ ДОМА ЂАКОВИЋА: Војислав, Душан и Вукашин су у истом одељењу

Фото: Приватна архива

 Сваки је добио свој комплет уџбеника и различиту торбу, у истом су одељењу, код учитељице Драгане Маравић, јер су много везани један за другог, иако би мајка волела да се у школи мало више осамостале и да сваки нађе свог друга.

- Само да вирус не прекине наставу, јер ми је жеља да у школи стекну радне навике и одговорност - каже мама Слађана.

Браћа су се у вртићу лепо дружила са другарима, а и у крају где живе имају велико друштво, али је мајка приметила да и у игри стално траже један другог и да се тешко раздвајају.

- Сваки има своју собу, али Вукашин спава сам у својој, а Војислав и Душан заједно. Њих двојица су се у вртићу заљубила у исту девојчицу, а Вукашин се о томе није изјашњавао. Њега занимају компјутери и телефони, Војислав обожава да игра фудбал, а Душан тренира карате, све би да проба и да стално буде у акцији - описује мајка.

Тата Мирко истиче да су дечаци три различите личности, који се због тога међусобно и покаче, али се брзо измире и изљубе.

Фото: Приватна архива

- Војислав је најемотивнији, Вукашин је неустрашив, а Душан је обазрив и не воли неправду. Иако су рођени истог дана, воде рачуна о томе ко је најстарији, а ко најмлађи. Тако Душан тражи да Војислав учини неку услугу као најстарији, иако би требало да то уради он као најмлађи - прича тата уз осмех.

Ђаковићи имају и ћерку Дуњу, која је седам година старија од браће. Слађана каже да није лако подизати четворо деце и да је очекивала да ће Мирко бити строжи у васпитању синова, али је он чак и попустљив.

- Од челичне дисциплине ефикаснији је рад, а наша три момка показују да ће бити вредни, јер воле да бораве у воћњаку, у радионици и око камиона - закључује тата.

ТРИ ЦРВЕНАЧКЕ ТРОЈКЕ


СЛАЂАНА и Мирко су осим ћерке желели још једно дете, а добили су три сина одједном. Претходне тројке, пре њихових, у Црвенки су рођене пре 40 година. На нове се у овој варошици, међутим, није дуго чекало, јер је још један брачни пар пре четири године добио три дечака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)