ОДГОВОР НА ТРАГИЧНУ СМРТ СТЕФАНА ФИЛИЋА: Млади из Велике Плане организовали пројекат са циљем превенције вршњачког насиља

Ј. И.

02. 09. 2020. у 11:20

ОДГОВОР НА ТРАГИЧНУ СМРТ СТЕФАНА ФИЛИЋА: Млади из Велике Плане организовали пројекат са циљем превенције вршњачког насиља

Фото: Ј. И.

УДРУЖЕЊЕ грађана „Свет речи“ из Велике Плане, уз подршку тимова седам средњих школа из шест градова, организовало је пројекат „Најјаче против насиља“ као одговор на трагичну смрт матуранта Стефана Филића, који је на смрт претучен почетком године у Великој Плани.

- Смрт Стефана Филића била је окидач за пројекат, са циљем превенције вршњачког насиља и поруком да се ово никад не понови, поручује Јелена Златкова из удружења „Свет речи“.

Фото: Ј. И.

У оквиру пројекта, реализованог уз подршку Министарства омладине и спорта, ученици средњих школа из Великог Градишта, Кучева, Пожаревца, Деспотовца, Смедеревске Паланке и Велике Плане, током три дана учестовали су у радионицама чије су теме биле превенција насиља.

Фото: Ј. И.

Пројекат је окончан перформансом посвећеним убијеном матуранту у дворишту ОШ „Вук Карађић“ у Великој Плани, на простору меморијалног парка кога је Стефанова породица подигла као опомену генерацијама. У знак сећања, породица Филић и ученици оставили су цвеће на месту где је Стефан убијен.

Стефан Филић (18) преминуо је 3. фебруара 2020. након што је мучки претучен испред клуба „Бродолом“. Осумњиченима за убиство Н.Б 20 и М.П 20 заказано је суђење за 23. септембар пред Вишим судом у Смедереву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Denis

02.09.2020. 11:30

Govotiti je jeftino, i pre svega ne učinkovito ! Uvedite u škole više sporta, postali smo deblji narod od Nemaca, a sa tim će te i razširiti sportske vrline, fer pleja, čojstva i hrabrosti. Svaka škola treba da ima izborni predmet borilačke veštine, klubove sa loptama ali možda i klubove drugih vrsta kao čitanje knjiga ili staranje o biljkama kao što to imaju u Japanu.