ПОВРАТАК У РЕДОВАН РЕЖИМ РАДА: Општа болница "Студеница" излази из ковид система

Г. Ћировић

26. 08. 2020. у 15:43

ПОВРАТАК У РЕДОВАН РЕЖИМ РАДА: Општа болница Студеница излази из ковид система

Фото: Горан Шљивић

ОПШТА болница „Студеница“ у Краљеву полако излази из ковид система тако да је у уторак 11 пацијената пребачено са Интерног на Инфективно одељење опремљеног тако да ће сада сваки пацијент бити у могућности да одмах има кисеоничку терапију.

Уведени су гасови и на хематологији, завршавају се радови на Интерном одељењу, као и на неурологији. Све радимо у циљу враћања наше болнице у редован режим рада, али и да истовремено будемо потпуно спремни за евентуални нови талас епидемије.

НА ОДЕЉЕЊУ 11 ПАЦИЈЕНАТА

НА Инфективном одељењу ОБ „Студеница“, према речима начелника др Милана Парезановића, тренутно је смештено 11 ковид пацијената.

- То су средње тешки и тешки болесницим сви са упалом плућа. Лакше болеснике упућујемо на амбулантно лечење у кућним условима – каже др Парезановић. - Број прегледа у нашој ковид амбуланти се креће од 20 до највише 40 дневно, већина је контролног карактера, а око десетак је првих прегледа. То је сасвим подношљиво.

Ово је у среду изјавио др Зоран Мрвић, директор Опште бонице „Студеница“ у Краљеву. Он је нагласио и да је од почетка епидемије у овој установи хоспитализовано укупно 463 ковид пацијената, од којих 333 од јуна и другог налета корона вируса.

- Кулминација је била око 10. јула када су, истовременом хоспитализацијом 110 пацијената, сви капацитети били попуњени. Захваљујући одличној сарадњи са терцијалним установама успели смо да изнесемо то велико оптерећење. Укупан број прегледаних пацијената у нашој ковид амбуланти је 2.507, од којих 1.891 од јуна – додао је др Мрвић. - У Краљеву је до сада узето 7.675 узорака за ПЦР тестове, а од тога је било позитиво 1.376.

Он је нагласио и да је раду овдашње ковид болнице учествовало више од две стотине лекара, медицинских сестара и техничара, као и немедицинског особља. 

Фото: Горан Шљивић

- Број заражених међу нашим особљем се мењао, највише је истовремено било 37 оболелих и 15-16 у изолацији. Међу запосленима тренутно имамо 14 оболелих и четворо у изолацији, од тога је један лекар, 12 медицинских сестара и један немедицински радник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)