НА КОНТРОЛУ ПО ПОЗИВУ ЛЕКАРА: Без PCR теста после двонедељне изолације

Љ. П.

24. 08. 2020. у 16:16

ПО одлуци Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, укида се контролни PCR тест после истека изолације од две недеље, саопштио је Дом здравља „Нови Сад“.

НА КОНТРОЛУ ПО ПОЗИВУ ЛЕКАРА: Без PCR теста после двонедељне изолације

Фото: Н. Карлић

Пацијенте ће, како се даље наводи, по престанку карантина позивати лекари из ковид амбуланти Дома здравља „Нови Сад“ са термином када да дођу на контролу. Списак пацијената којима се ускоро завршава двонедељна изолација добијаће од Института за јавно здравље Војводине и на основу њега ће се пацијенти позивати на контролу.

- Овим потезом желимо да обезбедимо максималну сигурност свим пацијентима који долазе у наше објекте, тако што ће они који су били у изолацији бити прегледани у ковид амбулантама и неће бити у контаксту са осталима – наводе у Дому здравља „Нови Сад“.

- С обзиорм на то да се после изолације неће радити PCR тестирање, лекарски извештаји ће у многоме зависити од изјаве пацијента како се тренутно осећа, да ли има тегобе.

Из ове здравствене установе подсећају грађане да је од круцијалне важности да том приликом дају тачне податке на основу којих ће лекар укинути карантин, јер сваки нетачан и намерно прикривен податак о здравственом стању може повлачити за собом и одговорност.

- Само одговорношћу према себи и другима, можемо умирити епидемилошку слику и смањити број новооболелих – поручују из Дома здравља „Нови Сад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)