ОЗДРАВИО НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕНТ КЦ НИШ: Беба заражена у првој недељи победила корону!

Новости онлајн

23. 08. 2020. у 08:23

ОЗДРАВИО НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕНТ КЦ НИШ: Беба заражена у првој недељи победила корону!

Фото: Ј. Ћосин

У КЦ Ниш сада нема заражене деце, али је у ковид болници још четворо малишана са симптомима респираторне инфекције.

Беба која је у првој недељи живота била позитивна на корону успешно је излечена, потврдила је др Анђелка Славковић, координаторка дечје ковид болнице и директорка Клинике за дечју хирургију КЦ Ниш.

Она је подсетила да су бебу стару свега седам дана са симптомима короне у КЦ Ниш довели родитељи, након чега је вирус лабораторијски потврђен и беба је задржана на лечењу.

Др Славковић је нагласила да у ковид болници у КЦ Ниш тренутно нема деце позитивне на коронавирус.

- Беба није била у тешком стању, редовно је примала терапију, била је добро све време и тестови су показали после две недеље да нема никаквих тегоба и да је негативна. Једино је узраст био проблематичан, ипак је то наш најмлађи пацијент. Родитељи су је довели кад је имала седам дана, била је смештена у ковид болници - навела је докторка и додала да су се протекле недеље породиле три труднице позитивне на ковид 19, те да се ишчекује порођај још једне.

- Тренутно нема заражене деце, четворо их је у ковид болници са респираторним симптомима. Сву децу која имају респираторну симптоматологију, без обзирана то што су њихови тестови на корону негативни, третирамо другачије, увек смо на опрезу, јер ипак тестови нису поуздани у потпуности. Три труднице су се породиле, те бебе су добро и негативне су на корону. Четврта трудница позитивна на корону је из Прешева, смештена је у одвојеном делу на гинекологији и за сада је све добро - истакла је Славковићева.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)