НАЈВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ЗАБЕЛЕЖЕН У ЈУЛУ: Од почетка пандемије у Средњем Банату од короне оболело 320 особа

Б.Г.

21. 08. 2020. у 08:19

НАЧЕЛНИЦА Среднобанатског округа Снежана Вучуревић, на седмој редовној седници Савета округа, презентовала је најновије податке Завода за јавно здравље у Зрењанину о епидемиолошкој ситуацији на подручју Средњобанатског управног округа, у којем је, закључно са 19. августом, од Цовида 19, оболело укупно 320 особа, од чега у „другом пику", од 10. јуна, 288, што чини 90% од укупног броја.

НАЈВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ЗАБЕЛЕЖЕН У ЈУЛУ: Од почетка пандемије у Средњем Банату од короне оболело 320 особа

Фото: Б.Г.

Посматрано по локалним самоуправама, највише заражених у „другом пику"  било је у Зрењанину, укупно 227, 160 у самом граду и 67 у околним селима, у општини Житиште 22, Новој Црњи 14, Новом Бечеју 12 и у Сечњу 12 оболелих особа. Тренутно је хоспитализовано 27 пацијената, а у кућној изолацији је 75 особа са потврђеним корона вирусом, а укупан број умрлих, код којих је потврђена инфекција овим вирусом је 23.


Највећи број оболелих забележен је током јула,  227 особа, а од почетка августа,  оболело је још 49.

На основу актуелних података констатовано је да је ситуација и даље нестабилна и да постојеће превентивне мере не треба ублажавати, посебно када се има у виду скори почетак школске године и повратак људи са летовања.

Санитарна инспекција и инспекција рада у Зрењанину и преостале четири општине, настављају са надзорима у спровођењу противепидемиолошких мера по налогу надлежних министарстава. До сада, санитарни инспектори су спровели око 200 циљаних надзора послодаваца и поднели 7 прекршајних захтева због непоштовања мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)