ЦВЕТАНОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКA: Без промена на руководећим позицијама у граду на Ветерници

И. М.

17. 08. 2020. у 20:57

ГОРАН Цветановић, лидер лесковачких напредњака, и у наредном четворогодишњем мандату руководиће извршном влашћу у граду на Ветерници, док је челну позицију у локалном парламенту задржао социјалиста Александар Ђуровић.

ЦВЕТАНОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКA: Без промена на руководећим позицијама у граду на Ветерници

Фото: И. Митић

Коалиција окупљена око Српске напредне странке имала је могућност да самостално формира локалну власт, али се одлучила да настави сарадњу са досадашњим коалиционим партнерима из Социјалистичке партије Србије.

Конститутивна седница лесковачког парламента показала је да ће будућа владајућа већина имати подршку 45 одборника напредњачке коалиције, 11 представника СПС-а и још три, од четири, одборника који су изабрани на листи коалиције „Боља Србија – Здрава Србија“, док у опозицији остају по шест одборника ГГ „За Лесковац – Заједно“ и Јединствене Србије као и три представника ГГ „Гојко Величковић“.

Донедавни лидер лесковачког одбора „Боље Србије“ Оливер Антанасијевић изабран је за новог заменика председника Скупштине града док ће, уместо Јасмине Ранђеловић, функцију заменице градоначелника обављати Ана Јанковић Стојановић. Лесковачки одбор „Боље Србије“ је у међувремену распуштен, па ће га убудуће водити повереништво.

Конститутивном седницом председавао је најстарији одборник Живојин Стефановић. Уместо у својој сали одборници су заседали у згради Народног позоришта како би могли да испоштују све неопходне мере у сузбијању ширења вируса корона. Осим одржавања неопходне дистанце, сви присутни на седници су носили и заштине маске. На предлог Горана Цветановића Скупштина града је изабрала и 11 чланова Градског већа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)