ОЛУЈА, ГРАД, ПРОВАЛА ОБЛАКА: Незапамћено невреме у лозничком крају

В. Митрић

петак, 14. 08. 2020. у 23:40

ОЛУЈА, ГРАД, ПРОВАЛА ОБЛАКА: Незапамћено невреме у лозничком крају

В.Митрић

НЕЗАПАМЋЕНО невреме, у петак око 21.30 часова, захватило је Лозницу и околину, посебно крајеве око река Јадра и Дрине, праћено страховитом олујом, провалом облака и градом.

Олуја је била такве силине да је, потпуно, скинула кров са Ауто сервиса, који се налази уз хотел фирме „Стобекс“, крај магистралном друма Лозница-Шабац, на самом уласку у средиште града.Лимена и метална конструкција са крова, према сведочанствима очевидаца, летела је скоро 3ОО метара.У том налету срушен је велики електрилни стуб од уличне расвете.Гомиле лима остале су, како се наша екипа  „Новости“ уверила на  месту догађаја, на неколико гомила, међу којима су и оне са друге стране магистралног пута!

В.Митрић

- Било је као у филму, лим је летео, згужван у гомили, као да има крила -сведочили су нам очевици, који су, срећом, све то гледали са безбедне даљине из околних кућа или хотела . Само се чуло снажно струјање ветра, уз кишу, и прасак када се сав товар лима и метала спуштао на земљу.Не дај Боже да се неко ту нашао, не би главу сачувао.Срећа је што све то није ударило на некога ко је ишао друмом.

В.Митрић


Град је тукао петнаестак минута, величине лешника.Многи овдашњи путеви претворени су у речицце, а потоци у реке попут Јадра.Нема ризика од поплава, пошто је киша стала после четрдесетак минута.Колике су штет у крају знаће се тек кад екипе за процену изађу на терен.
- Ово је јако лоше за малину и купину, чија је берба у току, али за кукуруз у овој фази развоја -каже Томо Степанић, домаћин из Руњана, код Лознице.

В.Митрић


Саобраћај на путу Шабац Лозница био је затворен врло кратко, до са њега нису  уклоњене наслаге лима и метала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)