ОПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Из Завода за јавно здравље објаснили ситуацију у Кикинди- НИЈЕ АЛАРМАНТНО

Р. Шегрт

четвртак, 13. 08. 2020. у 17:07

ОПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Из Завода за јавно здравље објаснили ситуацију у Кикинди- НИЈЕ АЛАРМАНТНО

Фото Р. Шегрт

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Кикинди и даље је неповољна, али са тенденцијом побољшања, јер се смањује број оболелих од коронавируса, пацијената који су на болничком лечењу и оних који се са симптомима јављају на прегледе у амбуланте.

Претходне недеље било до 140, а већ неколико дана је 120 оболелих, јер су три пацијента излечена, али су регистрована три нова случаја. Једног дана број заражених јесте се повећао, у процентима много, али реално са три на осам нових пацијената. Због тога је Кикинда поново поменута од стране републичког Кризног штаба као град са благим повећањем броја заражених.

Фото Р. Шегрт

- То није забрињавајуће, јер је број обелелих на дневном нивоу мањи од десет. То нам је циљ и он је постигнут. Међутим, опрез је и даље веома потребан, јер ситуација може да се промени за кратко време. Наш следећи циљ је да број новозаражених на дневном нивоу буде испод пет, а надамо се да тако можемо дочекати и крај епидемије, која има свој ток. На тај ток сви ми грађани можемо да утичемо одговорним понашањем. Зато и даље апелујемо да грађани поштују све против епидемијске мере – објаснила је др Сања Радловић, директорка Завода за јавно здравље у Кикинди.

НАЈБОЉЕ У АДИ И КАЊИЖИ

- У Севернобанатском округу пболела је 131 особа. Од тога у Сенти пет, Новом Кнежевцу и Чоки по два, а најбоља ситуација је у општинама Ада и Кањижа где је заражена по једна особа. Највише случајева је у Кикинди, 120, која је и највећа – истакла је др Радловић.

Према подацима Завода за јавно здравље тренутно је у Кикинди 120 активних случајева ковида, 15 пацијената је на болничком лечењу. Деветоро оболеле деце, са благом клиничком сликом, налазе се на кућном лечењу. Шесторо деце успешно је излечено.

Фото Р. Шегрт

-Створорили су се услови за релаксацију мера и неке предлоге смо доставили градском Кризном штабу. Грађане највише занима када ће почети да раде отворени базени. Дали смо предлоге и мере како купачи и запослени зтреба да се понашају. Чекамо хемијке и бактериолошке анализе воде и од тих резултата зависиће поновни рад базена – наводи Радловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)