ОПАСНОСТ ЈОШ НИЈЕ ПРОШЛА: Градоначелник краљева упутио апел грађанима

Г.Ћ.

четвртак, 13. 08. 2020. у 13:18

ОПАСНОСТ ЈОШ НИЈЕ ПРОШЛА: Градоначелник краљева упутио апел грађанима

Фото Г. Шљивић

ИЗ дана у дан на територији Краљева епидемиолошка ситуација се смирује и све је мањи број новозаражених ковидом-19.

Од укупно 219 узорака тестираних током пет дана, рачунајући дане викенда па све до среде увече, 29 је било позитивно на корона вирус, што је нешто више од 10 одсто.

Иако су ови статистички подаци охрабрујући, овдашњи лекари, стручњаци Завода за јавно здравље, као и челници локалне самоуправе упозоравају да опасност од ширења инфекције није прошла и да је неопходно стриктно придржавање свих епидемиолошких мера и препорука.

- Веома је важно важно да сви грађани воде рачуна о свом, али и о здрављу људи у свом окружењу, како оних најближих, тако и о здрављу људи са којима свакодневно долазе у контакт у продавницама, апотекама, банкама или на послу – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Захваљујући се Краљевчанима који одговорним понашањем штите и себе и своју околину, градоначелник је још једном апеловао на грађане да наставе да носе маске, редовно перу руке и дезинфикују свој радни простор.

- То је једини начин на који можемо заједно да се изборимо са овим опаким вирусом – додао је Терзић. - Само ако сви заједно будемо дисциплиновани и одговорни, можемо да утичемо на смањење броја новооболелих на територији Краљева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)