АКЦИЈА НЕГОТИНСКЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухваћене две групе миграната

С.М.Ј.

среда, 12. 08. 2020. у 19:27

АКЦИЈА НЕГОТИНСКЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухваћене две групе миграната

Илустрација

ПРИПАДНИЦИ Граничне полиције затекли су у уторак ноћу и у среду током дана 34 мигранта за које се сумња да су илегално прешли границу.

Гранична полиција са Кусјака затекла групу од 19 миграната, међу којима деветорицу малолетника. Сви они су током дана тестирани на присуство вируса корона, а серолошки тестови су потврдили да нема акутне заражености и да је већина њих прележала ковид.

Током дана је откривена у рејону државне границе са Бугарском још једна група од 15 миграната, углавном млађих, међу њима и четворица малолетника. И њима, као и претходној групи, активисти неготинског Црвеног крста уручили су пакете са храном и лифлете на језицима држава Блиског истока у оквиру борбе против трговине људима и психосоцијалне помоћи.

Мигранти ће, по процедури, уз решење надлежних, бити упућени да се у року од 72 сата јаве у распоређен колективни центар.

У последњих месец дана припадници Граничне полиције су у још два наврата затицали групе од 28 и 21 мигранта миграната у близини тимочких села Ковилово и Александровац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)