НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Људи испред поште у овом селу позајмљивали маске једни другима

З. Рајић

среда, 12. 08. 2020. у 17:03 >> 17:03

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Људи испред поште у овом селу позајмљивали маске једни другима

Фото: Зоран Рајић

ЖИТЕЉИ Сивца, највећег војвођанског села, углавном поштују препоруку о ношењу маски за лице у одбрани од вируса корона, али се ових дана догодио необичан случај коришћења те заштите, са опасношћу да погодује ширењу инфекције.

На то је указао веб-дизајнер Јожеф Куруцић, који је у реду испред сеоске Поште сведочио - позајмљивању маске!

- Стајао је неки момак иза мене, који није имао маску, без које се не може ући у Пошту. Иза њега је био старији човек, прописно замаскиран. Момак је узео маску од чиче, ставио је на уста и нос и ушао у Пошту, а кад је изашао, вратио је маску власнику, коју је овај поново наместио на лице и отишао до шалтера - испричао је Куруцић.

Он је ово искуство поделио с пријатељима на Фејсбуку, уз опаску: "Добро дошли у Сивац!"

Уследила су згражавања, али је било и другачијих коментара, попут оног да су Сивчани увек били спремни да помогну другом у невољи.

Куруцић је после тога запазио још једну атипичну употребу заштитне маске, овог пута у аутобусу. Направио је снимак човека, који купује карту од шофера, а изнад њих је истакнуто обавештење да су путници у обавези да носе заштитне маске у возилима јавног превоза. Човек је носио маску, али - око лакта!

ДВЕ ЖРТВЕ У СЕЛУ

Сивац је у првом таласу пандемије ковида 19 имао четворо заражених, од којих се половина опоравила у Клиници за инфективне болести, а друго двоје у импровизованој болници на Новосадском сајму. Сад нема података о броју заражених у селу, али се поуздано зна да су у другом пику епидемије умрла двојица Сивчана, од 61 и 63 године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)