НАСТАВАК БОРБЕ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈЕ: Сутра почиње изградња регионалне ковид болнице

С. Бабовић

09. 08. 2020. у 12:13

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић,министар одрбане Александар Вулин и министар зравља Залтибор Лончар присуствоваће сутра почетку изградње Регионалне КОВИД болнцие у касарни "Расина" у Крушевцу.

НАСТАВАК БОРБЕ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈЕ: Сутра почиње изградња регионалне ковид болнице

С. Бабобић

Према информацијама "Новости",ова болница биће мањег капацитета од оне у Београду,чија је изградња кренула 1.августа и где је планирано 200 јединица интензивне и 804 полуинтензиве неге.

Крушевачка КОВИД регионална болница моћи ће да прими 500 пацијената.Како сазнајемо, за довршетак радова је три месеца.Радови на рушењу старих објеката и рашчишћавању шута у касарни у насељено месту Паруновац, а која извесно време није у функцији кренули су 25.јула.На овим пословима били су ангажовани припадници ВС уз логистичку подршку локалне самоуправе.

С. Бабобић

Како је раније предочио министар одбране Александар Вулин, болница у Крушевцу имаће најмодернију опрему за дијагностику и лечење КОВИД позитивних пацијената,а извесно ће бити и у функцији за друге намене по завршетку пандемије корона-вируса.

С. Бабобић

Крушевац је у досадашњем току епидемије имао искуства са радом посебне КОВИД болнице у Хали спортова, где су се лечили оболели са лакшом клиничком сликом. Привремена болница радила је од средине априла до средине маја. Имала је смештајни капацитет од 130 кревета. Како су "Новости" данас објавиле, у најави је и отварање ПСР лабораторије у Крушевцу,која би требало да заживи у згради Завода за јавно здравље, на сада празном спрату постојеће лабораторије. Оцена стручних комисија је даЗЗЈЗ Крушевац има кадрове (лаборанте,микробилоге),као и друге техничке слове за увођење савремене ПЦР технолгије.

С. Бабобић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)