ПЕНЗИОНИСАО СЕ, АЛИ НАСТАВИО ДА РАДИ: Он је доктор из Лознице, а прича о њему ће вас одушевити

В. МИТРИЋ

субота, 08. 08. 2020. у 10:42

ПЕНЗИОНИСАО СЕ, АЛИ НАСТАВИО ДА РАДИ: Он је доктор из Лознице, а прича о њему ће вас одушевити

Фото В. Митрић

ДР Чедомир Митровић је једини реуматолог не само у лозничкој Општој болници, већ и на читавој територији Крупња, Љубовије и Малог Зворника, па је зато - када су се у октобру прошле године стекли услови - одлучио да се пензионише, али да настави рад.

Јер, и после готово три деценије стажа, пацијенти су му још у првом плану. Свакодневно их је прегледао и по тридесетак, код њега није било листе чекања, па је одлучио да остане у служби док не стигне одмена, те људе из Јадра, Азбуковице и Рађевине поштеди непотребног упућивања у установе у Шапцу или Београду.

- И руководство Опште болнице је желело да останем, чак су обећали да ће ми тај рад бити плаћен, али је прошло већ седам месеци током којих нисам добио ни динар.

ТРАДИЦИЈА ДУГА ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ

- АКО се сада повучем, Лозница ће најмање годину и по бити без реуматолога, јер толико треба да се колегиница врати са супспецијализације. Практично, то би значило и гашење Реуматолошког одсека који је овде основан пре три деценије - сетно закључује др Чедомир Митровић.

Уместо хонорара, добијам објашњења о томе како постоје бирократске заврзламе на релацији Лозница - Београд, што није случај са колегама које такође раде као пензионери, или су ангажовани из других установа, односно чак и из друге државе. Они су плаћени, а од мене је на почетку тражено да ретроактивно потпишем изјаву о томе како ћу да волонтирам. И то сам прихватио, верујте, само због ових дивних људи, мојих пацијената - тврди др Митровић.

Каже и то да челници установе стално истичу да је и њима непријатно због овакве аномалије, јер виде да свакодневно баш напорно ради, али нико не може да објасни како је за његову колегиницу у суседном граду, чија болница припада истој филијали РФЗО, ипак, пронађено решење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nebojša

08.08.2020. 12:58

Neces ti dobiti ni dinara, a ne razumem zasto ne otvoris privatno, crni doktore. Cije babe zdravlje. Prvo, prekrsen je zakon, jer ne moze da radi bez ugovora, a drugo kao penzioneru moraju da mu placaju sve poreze i doprinose kao i svakom zaposlenom jer je takav zakon. Hajde da si pomogao mesec ili tri meseca, ali 7 meseci nema smisla.

Milorad

08.08.2020. 16:02

Čovek potpisao da radi volonterski. Njegov izbor... Na teritoriji opštine Loznica postoje još dva reumaologa. To je istina! Jedan u Specijalnoj Bolnici u Banji Koviljači, a drugi ima privatnu ordinaciju "TiM Medicus" u Loznici.