ЗА ТРЖНИЦУ 244 МИЛИОНА: Покрајина финансира изградњу пијаце у Кикинди

Р. Шегрт

четвртак, 06. 08. 2020. у 07:13

ЗА ТРЖНИЦУ 244 МИЛИОНА: Покрајина финансира изградњу пијаце у Кикинди

Фото Р. Шегрт

НОВА градска пијаца већ одавно је неопходна Кикинди, а када градња буде завршена, објекат у центру града биће најмодернији такве врсте у Војводини.

То је јуче поновио директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, који је са градоначелником Павлом Марковим обишао радове.

- Гради се модерна зелена пијаца од 3.300 метара квадратних, имаће три ламеле, 130 наткривених тезги, млечну пијацу, управну и трговинску зграду са осам локала. Ово ће бити импозантан и велелепан објекат, најбољи и најсавременији у Војводини. Ради тога се управа определила да финансира градњу са 244 милиона динара, док је Град издвојио 50 милиона - објаснио је Ковачевић.

ВАЖАН ПРОЈЕКАТ

- Ово је један од најважнијих пројеката за град и захтева велика улагања и много времена. Требало је да решимо све имовинско-правне односе. Имамо велику финансијску подршку Управе за капитална улагања и захваљујући томе Кикинда ће после више деценија добити адекватну пијацу - каже градоначелник Павле Марков.

Из градске касе са 16 милиона динара морали су да се финансирају непредвиђени радови, јер је било неопходно откупити и рушити неке објекте на предвиђеној парцели. Те околности, као и пандемија корона вируса успорили су градњу, па овог лета неће бити завршени планирани радови, већ, вероватно, до краја године. У сваком случају, од пројекта се не одступа. Ради се у три фазе, у првој је изграђена продајна зграда у којој већ ради неколико локала. У току су друга трећа фаза радова.

Радови су почели пре више од годину и по, па су пијачне тезге измештене на улицу, тако да грађани и сада воће, поврће и другу робу купују на истом месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)