СЕЋАЊЕ НА ЈАСЕНОВАЧКЕ ЖРТВЕ: Откривена спомен-плоча са именима јасеновачких мученика Пожарничке парохије

В.Митрић

понедељак, 03. 08. 2020. у 19:14

СЕЋАЊЕ НА ЈАСЕНОВАЧКЕ ЖРТВЕ: Откривена спомен-плоча са именима јасеновачких мученика Пожарничке парохије

Фото: В. Митрић

У Пожарници јe, у оквиру традиционалног обeлежавања „Илинданског сабора Тузлака“ на храму Вазнесења Господњег откривена спомен-плоча са именима јасеновачких мученика Пожарничке парохије, за чију је израду средства даровао градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

- У Бијељини живи велики број људи, који су током ратних дешавања морали да напусте Пожарницу и тузлански крај, а Семберија им је постала нови дом. Многи од њих су помогли да се Бијељина развије као модеран и отворен град за све становнике, а најмање што можемо да учинимо је да одржавамо везе са завичајем и не заборавимо наше светиње, где год се налазе – истакао је Мићић.

 

Мићић је нагласио да је Град Бијељина у претходних пет година издвојио више од 50.000 КМ за помоћ храму Вазнесења Господњег у Пожарници.

Организатори „Илинданског сабора Тузлака у Пожарници“ су Завичајно удружење Тузлака из Бијељине, чији је кум славе ове године био градоначелник Мићић, као и Црквена општина Пожарница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

micko

04.08.2020. 12:47

Spominje li ko naše progone i žrtve ... kako niko ne GRMI o tome a ovako samo jadni i progonjeni muslimani i hrvati ... Da ne bude zabune ja smatram da smo jedan podjeljeni narod i da sve to još više utiče na dalje podjele i nevolje ali treba i naš glas da se čuje i da se postigne nekakav trajni mir i rješenje prihvatljivo svima ali teškod a može ako su jedni krivi za sve a njih je sve manje i teritorija jim se stalno smanjuje a i dalje svima smetaju !!!