РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Нова жртва ковида - пацијент стар 81 годину

М. Б.

03. 08. 2020. у 17:23

КОВИД 19 однео је, нажалост, још једну жртву из Рудничко-таковског краја, пацијента старог 81 годину, леченог у чачанској Општој болници.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Нова жртва ковида - пацијент стар 81 годину

Фото М. Б.

Према до сада пристиглим резултатима тестираних у Горњем Милановцу, од петка 31. јула до данас, званично је потврђено осам нових случајева заразе корона вирусом.

Статистика епидемије у овом крају званично има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, по званичним подацима, излечени. У другом „пику“ од половине јуна до данас, од ковида-19 оболело је 98 лица, уз шест смртних исхода, излечено је 48, троје их лечи Клинички центар у Крагујевцу, 13 милановачка Општа болница, осталих 28 са лакшом клиничком сликом, и њихови контакти, су у кућној изолацији.

- У Ковид амбуланти Дома здравља током минулог викенда прегледана су 93 пацијента, узето 13 назофарингеалних брисева, урађено 13 серолошких тестова, две особе су хоспитализоване у овдашњу Општу болницу – изјавио је др Александар Чивовић, в. д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)