ЕПИДЕМИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 10 позитивних на вирус корона

Танјуг

02. 08. 2020. у 08:36

ЕПИДЕМИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 10 позитивних на вирус корона

И. Митић

ПРЕМА подацима лесковачког Завода за јавно здравље, од 37 узорака чији су резултати стигли из лаборатије "Батајница", 10 је позитивно на коронавирус.

Након периода када је смањен број узорака који чекају на обраду, сада се чекају резултати 412 узорка.

Осморо Лесковчана и по један становник Црне Траве и Медвеђе позитивни су на ковид, последњи су подаци Завода за јавно здравље у Лесковцу, преносе Јужне вести.

Међу новозараженима, како саопштавају из Завода, има запослених, незапослених, као и пензионера.

Од почетка епидемије, укупан број заражених у Јабланичком округу је 1.443, а највише је у Лесковцу где је регистрован 1.151 случај заразе.

У Власотинцима су заражене 143 особе од почетка марта, а 73 случаја заразе забележено је у Лебану, 42 у Медвеђи, 31 у Бојнику и три у Црној Трави.

Ттренутно се из лабораторије "Батајница" у Београду чека 412 резултата из Јабланичког округа, наводе Јужне вести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sara

02.08.2020. 12:07

Po mom skromnom mišljenju, nošenje maske na licu je uzaludno, evo zašto, prvo zadržava se para iz nosa i usta u masci što dovodi na ovoj vrućini do još većeg stvaranja virusa i ostalih bakterija. Najbolji način je išmrkavanje iz nosa sa vodom, nista ne treba stavljati u nos ili usmškavati jer tako vraćamo virus ponovi nazad u pluća. Bolje je staviti maramicu dok pričamo da nekim u tom trenutku ili dok smo u gužvi.