ДАНАК ЛОШОЈ ПРИВАТИЗАЦИЈИ: Радници без плата, купци без намештаја, а пропала руска фабрика распродаје имовину

Д. РИСТИЋ

30. 07. 2020. у 17:12

ДАНАК ЛОШОЈ ПРИВАТИЗАЦИЈИ: Радници без плата, купци без намештаја, а пропала руска фабрика распродаје имовину

Фото: Д. Ристић

НЕФА намештај која је преко ноћи затворила фарику у Врању и Сомбору и над којом је Привредни суд покренуо стечајни поступак због презадужености, распродаје своју имовину.

На продају су понуђени намештај и опрема из продајних салона - душеци, комоде, регали и ИТ опрема. Почетна цена је 595.464,50 динара, а јавно надметање ће бити одржатно 27. августа.


Руска фирма је пословање бу Србији почела амбивциозно, са два погона у Врању и Сомбору, магацинским простором више од 50 продавница широм наше земље. Драма је почела пре нешто више од годину дана, када је радницима фабрике "Спилит", која је производила намемаштај "Нефа", речено да сви иду на колективни годишњи одмор. Истовремено, директор српског огранка фирме Максим Маскимов отпутовао је у Русију под изговором да мора да региструје свој "мерцедес“ и више се није вратио. Тада су кренули протести запослених, као и купаца који су уплатили за намештај, а робу нису добили.

Јесенас је над фирмом отворен стечај на основу предлога ликвидационог управника "Нефе", који је суду предочио да та фирма повериоцима дугује 307,7 милиона динара, а да је вредност њене имовине 20.000 евра. Како је тада саопштено, већина радника и купаца су намирена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)