ПРВИ У СРБИЈИ: Пазовачки ђаци добили 3Д учионицу

Танјуг

30. 07. 2020. у 13:23

ПРВИ У СРБИЈИ: Пазовачки ђаци добили 3Д учионицу

Фото: Танјуг

ШКОЛА за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју "Антон Скала" у Старој Пазови биће прва у Србији која ће имати "Интерактивну 3Д учионицу за рад у школи и у виртуелном окружењу за учење на даљину", захваљући данас потписаном уговору о донацији са мађарском компанијом Смарт енерџи инвестмент.

Интерактивна 3Д учионица располаже са 130 различитих интерактивних пројекција које између осталог и под просторије претвара у површину за рад, учење, забаву, фокусирање пажње, вежбе координације моторике.

Према речима директорке школе Тање Тодоровић, у 3Д учионици зидову постају остетљиви на додир и поредстављају средсртво за наставу, које учење чини занимљивијим и учинковитијим и квалитетнијим.

Наставник предаје помоћу најмодерније технике приказа наставних јединица. Лекције се преносе интерактивним садржајем где су слике, видео материјали компјутески генерисани 3Д приказима и све то уз могућност коришења 3Д наочара, где ученици добијају и трећу димензију пројекције уз могућност додира и управљања материјалом.

Циљ донације те мађарске фирме, вредне 10.000 евра је, како је рекао њен директор Обрад Тадић је да се деци са сметања у развоју олакша приступ учења кроз унапређену технологију која одговара потребама образовања у 21. веку.

Потписивању уговора присуствовали су и амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер, мађарски почасни конзул Немања Милутиновић, председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Амбасадор Пинтер рекао је да је 3Д учионица показатељ да Мађарска прати и потребе грађана, а нарочито најмлађих и изразио очекивање да је то прва у низу донација која ће омогућити савремени приступ учењу.

Почасни конзул је изразио задовољство што фирме из Мађарске показују друштвену одговорност и соидарност.

Председник општине Ђорђе Радиновић подсетио је да су партнерства, солидарност и разумевање које видимо данас више него важни у изазовним и кризним временима.

Додао је да за општину која је мултиетничка и мултикултурална као што је Стара Пазова од великог значја сарадња са Мађарском коју су челници Србије и Мађарске Александар Вучић и Вликтор Орбан подигли на највиши ниво.

Школа је основана 1947 и од тада пружа здраво, подстицајно и безбедно оркужење ђацима, а тренутно их у образовном ситему има до 100 из три општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)