АУТОМАТСКИ СТИЖЕ ИНФОРМАЦИЈА: Унапређена услуга еУправе за тестирање на корону

Ј. Ж. С.

30. 07. 2020. у 12:58

АУТОМАТСКИ СТИЖЕ ИНФОРМАЦИЈА: Унапређена услуга еУправе за тестирање на корону

Танјуг

БЕСПЛАТНО аутоматско обавештење грађана о завршеном резултату PCR теста путем СМС поруке или имејла је како кажу у Канцеларији за ИТ и еУправу унапређен и поред раније услуге пријаве за нотификацију на Порталу еУправа, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

- Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски - изјавио је доц.др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

- Овај сервис ће и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат PCR теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на e-zdravlje.gov.rs. 

Он је подсетио да грађани немају више потребу да одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 24 сата дневно.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на Порталу еУправа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)