НОВИ КОНКУРС У АВГУСТУ: Град Краљево учествује у инвестиционим радовима у зградама

Г. Ћировић

28. 07. 2020. у 11:41

НОВИ КОНКУРС У АВГУСТУ: Град Краљево учествује у инвестиционим радовима у зградама

Фото: Г. Шљивић

Из градског буџета краљевачка локална самоуправа и ове године издвојила је 10 милиона динара за суфинансирање до 50 одсто вредности инвестиционих пројеката у стамбеним зградама у граду на Ибру, али је на недавном конкурсу од 17 пријављених само девет зграда добило средства од града.

По речима градоначелника др Предрага Терзића, с обзиром да је чак 5,2 милиона динара за ову намену тако остало нераспоређено, Градско веће је одлучило да распише још један конкурс.

- Одређени број стамбених заједница је предао захтеве после рока предвиђеног конкурсом. С обзиром на то да су те стамбене заједнице имале припремљену пројектно-техничку документацију и довољно средстава на својим рачунима, одлучили смо да поновимо конкурс. Неке од тих стамбених заједница су, поред средстава која су прикупили станари, узеле и одређене кредите како би испуниле износ од 50 процената укупне инвестиције – каже градоначелник Терзић.

Он је додао да се нови конкурс завршава 19. августа, и да ће након тога бити закључени уговори.

- Биће сасвим довољно времена да се у току ове грађевинске сезоне заврше радови, а да локална самоуправа до 30. новембра изврши исплату свог дела средстава за сваки од ових пројеката – додао је Терзић. - Са овом праксом наставићемо и наредних година како би све стамбене заједнице могле да реконструишу своје зграде у складу са принципима енергетске ефикасности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)