КОРОНА НЕ ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Од 90 тестираних 15 узорака позитивно на ковид-19

Г.Ћировић

27. 07. 2020. у 16:54

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на територији Краљева полако се стабилизује, евидентан је постепени пад броја новозаражених, али опасност од ширења заразе још није прошла.

КОРОНА НЕ ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Од 90 тестираних 15 узорака позитивно на ковид-19

Г. Шљивић

Према подацима градског Кризног штаба, на основу информација за 26. јул овдашњег Завода за јавно здравље, од 90 узорака тестираних у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници, 15 је позитивно на ковид-19.

- Ситуација је и даље неповољна, мада су подаци охрабрујући. И даље се морамо придржавати свих мера ако хоћемо да је преокренемо и у наредним данима смањимо број оболелих - каже епидемиолог др Радован Чеканац, члан краљевачког Кризног штаба.

Од почетка епидемије, у граду на Ибру званично је евидентирано 1.129 случајева инфекције, од којих 1.077 од 17. јуна. Како је саопштено из Опште болнице „Студеница“, у овој установи од последица короне у понедељак је преминуо још један пацијент, тако да је до сада укупно 26 Краљевчана изгубило битку против опаког корона вируса.

У краљевачкој болници хоспитализовано је 82 пацијената из Краљева, Рашке и Врњачке Бање, осморо је збринуто на интензивној нези, од тога је двоје пацијената на респиратору, док су остали на неинвазивној вентилацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)