УРГЕНТНИ И КОНТРОЛНИ ПРЕГЛЕДИ: Велике гужве у Тријажном центру лозничког Дома здравља

В.Митрић

26. 07. 2020. у 13:56

У ЛОЗНИЦИ, где је забележено нових 20 случаја корона вируса, у минула 24 часа, и даље су велике гужве у Тријажном центру Дома здравља „Др Миленко Марин“, који је пресељен у некадашње просторије АТД Диспанзера Опште болнице у Лозници, рекла нам је др Бранка Крсавац, директорка Дома здравља.

УРГЕНТНИ И КОНТРОЛНИ ПРЕГЛЕДИ: Велике гужве у Тријажном центру лозничког Дома здравља

Фото: В.Митрић

У „тријажи“, сада, ради 10 лекара и 10 медицинских сестара ДЗ од 8 – 20 часова, сваким даном, укључујући суботу и недељу, који прегледају од 90 -100 и више пацијената.

Поред пацијената који долазе на преглед, због тек насталих тегоба, половину чине они који су, на кућном лечењу, и долазе на контролу код лекара који раде у Тријажном центру, чије је нове ординације опремила градска власт, по налогу градоначелника Видоја Петровића.

- Поред лабораторије, у Тријажном центру је и мобилни рендген, а сада су наши лекари и особље , практично, под кровом Грудног одељења, чији лекари, као и они са суседног му Инфективног, прегледају пацијенте, који прођу „тријажу“ - каже др Красавац.

-Ово је много комфорније решење и за наше особље и за пацијенте, који свакодневно, у великом броју чекају на прегледе.

Међу особљем Опште болнице, посебно оним које је заражено, с огорчењем је примљена и информација званичника те установе да се, „већина запослених заразила ван установе, а не на радном месту обављајући послове“.Постављају, поред осталог, питање ко је то, како и на основу чега установио и, ако јесте, зашто не саопшти доказе и тачан податак колико се лекара и сестара заразило на послу, а колико ва њега.Ово тим пре, како се могло чути, „јер многи лекари , сестре и техничари, раде под великим ризиком да се не заразе, добар део њих је и заражен, па олаке оцене и процене су, у најмању руку, неодговорне или служе неким само неким познатим циљевима.

Само на Интерном одељењу ове болнице заражено је шест лекара и 14 сестара, који су, неуморно, бдили над пацијентима.На послу су, непрестано, лекари и друго особље, које раде скоро даноноћно, а међу њима и они који имају и малу децу, због чега су могли да буду читаво време кући, али изгарају на послу.Тачно се зна ко се како понашао и понаша у овим тешким условима.

У Крупњу, где скоро до пред викенд било заражених10 пацијента, и то данима, у међувремену њихов број се попео на 29!Неславан скок бележе и Мали Зворник(35) и Љубовија(42).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)