ВИРУС КОРОНА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента, чекају се резултати за 214 узорака

И. Митић

25. 07. 2020. у 18:08

ПРЕМА данашњем извештају у лесковачкој Ковид болници преминула су још два пацијента.

ВИРУС КОРОНА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента, чекају се резултати за 214 узорака

Фото: И. Митић

Једна особа је корисник услуга Установе за одрасле и старије у овом граду, стара 88 година, а друга је из опште популације. Она је имала тешке пратеће болести и преминула је у 82 години живота. У Ковид болници су тренутно на лечењу 133 особе од којих је 69 на терапији кисеоником. У последња 24 часа један пацијент је, због компликација болести, транспортован у нишки Клинички центар, а било је и шест пријема новооболелих као и 18 отпуста.

Од 250 резултата који су пристигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) 64 има позитиван налаз на вирус корона. Међу њима су и 43 корисника услуга Установе за одрасле и старије, у којој је у петак проглашена епидемија, као и четворо запослених, па се може закључити да је у општој популацији регистровано још 17 случајева болести. Од тог броја 13 су са територије Лесковца, два из Медвеђе, а по један из општина Бојник и Лебане.

Ове недеље у Јабланичком округу регистровано је укупно 148 случајева заразе, док је у Ковид болници преминуло укупно шесторо пацијената. Троје су корисници Установе за одрасле и старије, а троје из опште популације. Од 43 корисника услуга Установе за одрасле и старије, од појаве инфекције, у Ковид болницу је пребачено петоро пацијената, док су остали у издвојеном делу дома за старе са посебним улазом. У стабилном су стању, а бригу о њима воде лекари и сестре Опште болнице који су послати као испомоћ.

Од почетка епидемије у Јабланичком округу инфекција вирусом корона потврђена је код 1318 особа од чега 1046 на територији Лесковца. Власотинце има 135 регистрована случаја, Лебане 70, Медвеђа, 34, Бојник 31, а Црна Трава два оболела.

ВАНРЕДНО – ЈОШ ДВЕ НЕДЕЉЕ?

Двонедељна ванредна ситуација у Лесковцу због погоршања епидемиолошке ситуације, која је требало да траје до 27. јула, највероватније ће бити продужена за још две седмице. То ће бити предлог градоначелника Лесковца Горана Цветановића који је и командант градског Штаба за ванредне ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)